Ringer du til eller stikker innom Trønderlinjen AS er sjansen stor for at det er Bård Dahle du treffer på først! Kundeservice og tilgjengelighet er bærebjelker i historien om Trønderlinjen. 

Bakgrunn som sjåfør

Bård startet sin karriere i reklamebransjen før han tok lastebillappen i 1986 og begynte å kjøre lastebil.

  • Jeg har vært sjåfør og kunde her selv, så jeg vet hva som gjelder, forteller Bård. Hans erfaringer fra begge sider av disken gir ham en dyp forståelse for kundens perspektiver og behov.

“Jeg har vært sjåfør og kunde her selv, så jeg vet hva som gjelder. ”

Må oppleves

  • For meg handler en god dag om fornøyde kunder. Selv om vi ikke alltid kan løse alt praktisk der og da, så lenge vi er enige om hva som må gjøres, så har vi lykkes, sier Bård. 

Han legger vekt på at ekte service ikke kan markedsføres gjennom tradisjonelle kanaler, men må oppleves personlig av kundene. 

  • Man skal alltid videre, og det handler om å se mulighetene, ikke begrensningene. Hos Trønderlinjen er man sikker på at vi som er på vakt alltid yter vårt ytterste for å hjelpe kunden. Og så har vi ei veldig trivelig kantine der sjåførene kan vente samtidig som de får seg en matbit og god kaffe! 

Løsningsorientert og tilgjengelig

Bård beskriver arbeidsmiljøet hos Trønderlinjen som unikt, med korte linjer fra ledelsen til gulvet og en lett, imøtekommende sjargong. 

  • Alle her er veldig imøtekommende til alle kunder, uansett hva det skulle være, sier han, og legger til at det handler om å balansere kundens behov med de løsningene man har tilgjengelig.

En viktig del av Bårds rolle er å håndtere kjøretøyproblemer som kan være kritiske for kundens virksomhet. Han snakker om hvordan de håndterer alt fra ABS- og elektriske feil på hengere til omfattende skader på kjøretøy. 

  • Vi har hatt rimelig ramponerte biler som vi har fikset opp her, forteller han. Dette understreker verkstedets kapasitet til å håndtere selv de mest utfordrende reparasjoner.

Tillit og oppdragelse! 

I usikre økonomiske tider blir diskusjoner om kostnader enda viktigere. 

  • Folk ønsker bedre kontroll på grunn av tidene, sier Bård, som forklarer at noen kunder foretrekker forhåndspriser for å bedre kunne budsjettere for reparasjonene. Han legger stor vekt på den tilliten kundene har til Trønderlinjen, og hvordan de verdsetter åpenhet og rettferdige priser.

Bård poengterer også viktigheten av å oppdra kundene til å planlegge vedlikehold av kjøretøyene sine. 

  • Litt av jobben er jo også å oppdra folk til å ta vare på lastebilene sine og planlegge for vedlikehold, sier han. Dette er spesielt viktig da mange venter til siste øyeblikk, noe som kan føre til større problemer på sikt.

Avsluttende tanker

Bård avslutter med et smil om sin egen reise og rollen hos Trønderlinjen. «

  • Jeg har vært heldig, reflekterer han. Det er mye å sette seg inn i, men å jobbe her gir både utfordringer og tilfredsstillelse i å hjelpe våre kunder å holde seg på veien!