Trønderlinjen ønsker ikke bare å være ledende verksted for tungtransport i Midt-Norge, men også være med på å sette en ny standard for rekruttering og opplæring av fremtidens fagarbeidere. 

Vi har tatt en prat med Simon (20), som startet som lærling og i dag har fast jobb hos Trønderlinjen, og Håvard Johansen, daglig leder, for å få et dypere innblikk i hvordan bedriften arbeider med rekruttering og opplæring.

“For Simon og mange andre er Trønderlinjen mer enn bare en arbeidsplass; det er et sted hvor karrierer blir til og fremtiden formes! ”

Simons reise

Simon begynte utdanningen sin ved Meldal videregående skole, etterfulgt av to år som lærling frem mot fagprøve og fagbrev, før han fikk fast arbeid hos Trønderlinjen. 

– Jeg har alltid vært interessert i motorer, delvis påvirket av min storebror som også er lastebilmekaniker, forteller Simon. 

Hos Trønderlinjen får han utvikle seg i sitt eget tempo, med en variert arbeidsdag som omfatter alt fra semitrailere til mobilkraner. 

– Det er aldri en kjedelig dag her, smiler han.

Inkluderende og utviklende

Håvard Johansen, daglig leder, er stolt over bedriftens filosofi når det kommer til lærlinger:

– Vi gir dem tillit og mulighet til å prøve seg på alle oppgaver. Det handler om å utvikle ferdighetene deres og bygge stolthet i arbeidet de gjør. Trønderlinjen jobber også aktivt for å tiltrekke seg kvinnelige ansatte i et forsøk på å balansere kjønnsfordelingen i bransjen, og legger stor vekt på sosial bærekraft ved å sikre at ansatte kan ha en lang og sunn karriere uten å slite seg ut.

Elias er lærling hos oss. Som lærling får du bryne deg på mye og mangt!

Teknologi og tilpasning

Simon påpeker hvordan arbeidsplassen har tilpasset seg teknologiske endringer, noe som gir yngre lærlinger som ham en mulighet til å briljere litt også. Selv om de gamle fremdeles er eldst! 

– Vi yngre er kanskje litt raskere på PCen, men de erfarne har så mye i hodet. De er flinke til å dele kunnskapen sin. Hos Trønderlinjen blir alle oppfordret til å dele sine erfaringer og kunnskaper, enten det er på delelageret eller under feilsøking av komplekse maskiner.

Sosial samhørighet

Trønderlinjen skiller seg ut ikke bare ved teknisk ekspertise, men også gjennom sitt sosiale miljø. 

– Vi møtes ofte utenfor arbeidstid, drar på konserter sammen, og det skaper et inkluderende arbeidsmiljø. Denne type samhold bidrar til en sterkere følelse av tilhørighet og arbeidsglede blant de ansatte.

Fremtiden hos Trønderlinjen

Med en filosofi som fremmer både faglig og personlig utvikling, posisjonerer Trønderlinjen seg som en attraktiv arbeidsgiver for kommende generasjoner mekanikere.

– Vår tilnærming til lærlingeopplæring og fokus på bærekraft og langsiktighet sikrer at vi ikke bare utvikler ferdigheter, men også bygger mennesker, avslutter Johansen.